我們的團隊 The Advisory English Team of Taichung City


109學年度-臺中市語文領域 國中英語輔導團 團員

召集人

向上國中 林翠茹 校長

兼任輔導員

大德國中 鄭維源 老師

副召集人

溪南國中 張倉漢 校長

兼任輔導員

大墩國中 簡慧琳 老師

副召集人

北勢國中 張清欽 校長

兼任輔導員

梧棲國中 張世賢 老師

副召集人

豐陽國中 蔡瑞昌 校長

兼任輔導員

大甲國中 莊雅蘭 老師

專任輔導員

光明國中 李國禎 老師

兼任輔導員

漢口國中 陳敬容 老師

兼任輔導員

大道國中 曾靜榕 老師

兼任輔導員

大雅國中 羅峻豐 老師

歷任 輔導團 輔導員


2019年3月8日星期五

2919 03 08 誰是路痴? 麥哲倫企鵝長途遷徙,母的比公的容易迷路 : 本則新聞由《新一代雙語週報》提供


29190308提供台中國中英語科輔導團

誰是路痴?
麥哲倫企鵝長途遷徙,母的比公的容易迷路

英文撰稿╱Dale Albanese

英文新聞
In South America, Magellanic penguins breed in Patagonia in February then go north to Brazil to look for food. Sometimes they get lost on the way. By tracking penguins, researchers found out that 75% of the penguins that get lost in South America are female. Females travel farther north, perhaps because they prefer warmer water than male penguins.

中文翻譯
在南美洲,麥哲倫企鵝每年2 月在巴塔哥尼亞繁殖後,往北遷徙到巴西覓食。牠們有時會在遷徙途中迷路。科學家追蹤發現,南美洲迷路的企鵝中,有75% 是母企鵝。這是因為母企鵝往北遷徙至較遠的地帶。母企鵝為何遷徙較遠?科學家認為可能跟母企鵝比公企鵝偏愛溫暖水域有關。

閱讀測驗
More female Magellanic penguins get lost in South America perhaps because
(A) female penguins don’t migrate.
(B) warmer waters are not near.
(C) female penguins need to eat more food.
(D) it’s difficult to track female penguins.

本則新聞由《新一代雙語週報》提供

沒有留言:

發佈留言