我們的團隊 The Advisory English Team of Taichung City


109學年度-臺中市語文領域 國中英語輔導團 團員

召集人

向上國中 林翠茹 校長

兼任輔導員

大德國中 鄭維源 老師

副召集人

溪南國中 張倉漢 校長

兼任輔導員

大墩國中 簡慧琳 老師

副召集人

北勢國中 張清欽 校長

兼任輔導員

梧棲國中 張世賢 老師

副召集人

豐陽國中 蔡瑞昌 校長

兼任輔導員

大甲國中 莊雅蘭 老師

專任輔導員

光明國中 李國禎 老師

兼任輔導員

漢口國中 陳敬容 老師

兼任輔導員

大道國中 曾靜榕 老師

兼任輔導員

大雅國中 羅峻豐 老師

歷任 輔導團 輔導員


2016年12月27日星期二

[3-1-1]105/12/27 客製化到校服務-- 東新國中觀課、公開課、議課

(For your reference, please go here: 授課 ppt  教案設計 Lesson Plan)

東新國中FB:   https://www.facebook.com/tsihs.tc/?fref=ts


            東新國中英語領域與召集人在日前補救教學研習中收穫滿滿,也發覺當時講師 曾靜榕老師的教學方式很適合該校學生,該校教師群希望能向靜榕老師交流請益,因此力邀到校入班授課,這次的機會落實真正客製化到校服務。靜榕老師除了發揮幽默風趣的個人特質以拉近學生距離外,也運用了記憶術,像是大人小孩都耳熟能詳的哆啦A夢主題曲,不僅吸引學生注意力,也在輕鬆的氣氛中達到有效學習。
            東新國中全校僅九個班級、四位英文老師、多數學生來自新住民家庭,這樣的小型學校因著校長的領導、全校教職同仁的向心力,融入社區力量,舉辦各類活動,活化教學,舉凡客家丁粄節、萬聖節、感恩節、聖誕節等均融入英語教學,並且善用網路社群Facebook的力量,凝聚親師生的向心力,讓學校的孩子們愛「上學」,也愛上「學」。
          On December 27, Ms. Tseng(曾靜榕老師) stepped into Class 703 to demonstrate how to assist students to learn English in different ways. At first, she reviewed the sentence pattern"What day is it? It is ______." which students had acquired in the very first beginning of this semester. Then, she substituted the same pattern with "What time is it? It is _________."to have students practice how to tell the time in English. In this class, some tips to remember the specific prepositions like "on'' or "at"  that most students would easily make errors are highly recommended to English teachers, such as  alphabetic images and familiar chants. 


         
公開課實況:   https://goo.gl/dFVGg5
 







沒有留言:

發佈留言